En helkväll på Vassa Eggen

Vassa Eggen i Stockholm är alltid ett kul val när man vill ha en helkväll. Jag och Alex gick dit en fredagkväll i juni och åt en trerättersmeny. Vassa Eggen är en av de restauranger som kommer ha öppet hela sommaren så det är bra att veta. Vi beställde in små gulliga strutar som förrätt som var fyllda av läckerbitar.

Vassa Eggen

Strutar med löjrom, anklever, tryffel och annat got…

Till förrätt beställde jag in tonfisktataki med tryffelvinagrette, jalapeno, rättika och shizomajonäs. Riktigt krispigt och gott. Alex testade bakad wagyutataki med sotad sparris, vitlökschips och brynt vitlökssmör. Det var så gott som man kan tänka sig. Både jag och Alex skulle kunna äta den som en varmrätt, så god var den.

wagyutatatki

wagyutatatki

På Vassa Eggen har de en egen mörningskyl där de hänger kött i 28 till 32 dagar. Därför kan de erbjuda kött i riktig toppklass. Vi ville så klart testa det goda köttet och valde finsk ryggbiff och argentisk hängmörad entrecote. Till köttet får man tre olika såser, bearnaisesås, basilikasmör och rödvinsås. Utöver det får man själv välja vilka tillval man vill ha. Jag testade det jag blev rekommenderad av den supertrevliga servitören, det blev alltså bakad spetskål med parmesan och pimientos med chilisalt. Till köttet blev vi rekommenderade att testa det italienska rödvinet Senza vandalismi, det passade bra väldigt bra ihop med den fylliga middagen.

Tillbehör

Bakad spetskål med parmesan

Vi beställde också in mer klassiska tillbehör som pommes och tomatsallad med rödlök och feta. Färgglatt och gott. Visste ni förresten att Vassa Eggen är specialister på att uppmärksamma roliga högtider och skapa fest enligt annorlunda arrangemang. Läs till exempel om deras årliga Mardi Gras firande här på Viewstockholm:

Saint Patrick’s Day is celebrated at Vassa Eggen

kött

Hängmörad Argentinsk entrecote

Vassa Eggen

Festmåltid

Efter en tung köttmiddag behöver man självklart dessert, och jag beställde in en solig och gul anrättning som var baserad på persika, havtornskräm, kola och honungskrisp. Mycket fräscht och lätt. Alex beställde en svensk sommarklassiker med en twist: Jordgubb och Limepannacotta med passionfruktscreme, jordgubbar och browniekrutonger. Självklart kaffe till och avslutning av middagen med Underberg. Festen fortsatte i baren, på Vassa Eggen behöver kvällen sluta tidigt…

Hälsningar Anja

Previous post

Next post