En helkväll på Mellow bar och restaurang

Hej!

På min födelsedag bestämde jag och min kille Alex oss för att äta på restaurangen Mellow som ligger på Birkagatan 10 i Stockholm nära St:Eriksplan. En av anledningarna till att vi ville gå dit var också att besöka den tropiska temabaren Tiki Room som ligger en våning under. Vi satt inomhus, men det finns också en uteservering på Mellow bar. Jag tog in ett glas rosé och Alex tog sin vanliga weissbeer.

Ett glas rosé på Mellow bar

Ett glas rosé på Mellow bar

Maten på Mellow bar och restaurang

Alex visste direkt vad han ville ha så fort han såg menyn på Mellow, en ryggbiff på ca 300 gram. Den var en hängmörad blackangusbiff från Australien som serverades med en fransk tomatsallad, bea och pommes frites. Den såg otroligt saftig och läcker ut när den kom in. Alex slukade den snabbare än blixten, jag lyckades ändå få smaka en tugga och ja, den var otroligt mör och god.

Hängmörad ryggbiff

Hängmörad ryggbiff

Jag satsade på en förrätt och en halv varmrätt. Alla förrätter går också att få i dubbel portion så det blir en varmrätt. Men jag ville ha två olika. Jag valde löjrom med råraka. Den serverades med smetana, rödlök, citron och dill. Det var en gudomligt god rätt. Rårakans krispighet och löjromens mjuka sälta gifte sig perfekt med de smakrika tillbehören. Jag njöt av varje tugga.

Råraka

Gudomligt god löjrom på Mellow bar

Förutom den tog jag och beställde in Tartare, råbiff gjort på innanlår från Skövde slakteri. Den serverades som sig bör med klassiska tillbehören äggula, kapris, rödlök, pepparrot, krasse och dijonmajonäs. Det var en god anrättning och snyggt upplagd. Lyckligtvis var kapris på sidan så jag slapp äta dom, (kapris är ju en av få matvaror som jag inte gillar). Rätten var mättande och god, om än aningen stark, jag klarade inte av att äta all pepparrotstopping.

Råbiff Tartar

Råbiff Tartare

Jag smakade även Alex pommes frites, det var tunna och krispiga, riktigt goda.

Mumsiga pommes

Mumsiga pommes

god mat på Mellow bar

God mat på Mellow bar

Jag och Alex

Jag och Alex

Tiki Room

Efter maten gick vi ner en trappa från Mellow bar till Tiki Room. De har ett gediget utbud på rom och romdrinkar. Tråkigt nog hade de bara en enda rom från Bacardi. Men åtminstone en av de bästa, Bacardi 8 anos. Hur som helst så beställde jag en fruktdrink och bartendern fick fria händer.

Tikiroom

Tikiroom

Det var gott och drinken räckte länge. Egentligen ska man beställa en vulkano, en stor drink som flera personer kan dela. Vi var bara två stycken så vi kände att vi tar det en annan gång. Men inredningen var cool och mysig, det kändes verkligen tropiskt. Den här baren är nog riktigt mysig under kalla höstkvällar när solens strålar är långt borta.

Tack till Mellow som bjöd på den fina middagen!

Credit: Mellow bjöd på mat, dryck betalade vi själva.

/Anja

Previous post

Next post