Een dagje uit op Söder

Afgelopen weekend was het nog mooi weer in Stockholm en dus een perfecte dag om een wandeling te maken in een ander gedeelte van de stad. Ik woon zelf aan de westelijke kant en voor de gelegenheid nam ik de metro weer eens naar zuid oftewel “söder”. Een hippe buurt met allerlei kleinere winkeltjes en vele barretjes en café’s. Er is genoeg keus voor een lange lunch en dit gedeelte van Stockholm heeft de meeste verscheidenheid aan restaurants. Van Indonesisch tot Libanees en van Chinees tot Russisch. Hier kun je alles vinden als je goed zoekt.

Dit keer ging ik naar Falloumi, een mix tussen falafel en halloumi en dus in de Libanese stijl.

Falloumi interior

Falloumi is een kleiner restaurant dat vooral geschikt is voor lunch en takeaway. Je kunt binnen zitten of op het terras, maar het is meer in de stijl van fast food en dus wellicht niet geschikt om lang na te tafelen. Mijn eerste indruk van Falloumi was een vrolijke plek met een geweldig decor en vriendelijke service. We werden snel geholpen en dan is het een tafeltje uitzoeken en afwachten totdat het eten gebracht wordt.

Na ongeveer een kwartier tot 20 minuten kwam onze maaltijd naar buiten (zaten op het terras) en konden we genieten van deze gekleurde Falafel bowl:

Falloumi bowl

En ik kan zeggen dat het boven verwachting lekker was! Sommige van deze “bowls” zijn gevuld met een gemakkelijke vulling zoals veel rijst of iets dergelijks, maar deze had allerlei lekkere toevoegingen en het smaakte allemaal anders en authentiek. Ik wilde natuurlijk wel ook de halloumi proberen en had deze laten toevoegen aan mijn maaltijd en ook de halloumi was erg lekker. Het restaurant zat ook helemaal vol rond 14 uur in de middag, dus dat is ook zeker een goed teken.

Voor alle liefhebbers van Libanesich eten is Falloumi zeker een aanrader en ook als je toevallig rondloopt op söder dan is het een perfecte plek voor een pauze!

Previous

Next

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *