DQ vodka är Sveriges lyxvodka

DQ vodka är en av Sveriges finaste drycker. Som de flesta känner till att Sverige ett land med hög produktion av vodka. Det är en lyxig vodka i det snabbt växande premium-sortimentet. Det produceras endast 10 000 flaskor per gång och kan därför bara säljas till exklusivt utvalda platser runt om i världen.

DW Vodka bottle

Vacker flaska och mjuk smak

Den fina flaskan

Flaskan i sig andas elegans med sin kalla blå och silvriga färg. Bara flaskan i sig är en imponerade inredningsdetalj hemma. Den passar perfekt i den lyxiga delen av barskåpet. Den unika flakongen tillverkas hos en av Europas bästa glasmästare. Metalldetaljerna är av högsta kvalitet och toppen och botten på flaskan har en finish av satin krom.  En specialdesignad öppning gör att vodkan blir syresatt när man häller upp ett glas.

Läs också inlägget om DQ vodka hos vår bloggare Danyel Campos: https://viewstockholm.com/dq-vodka-luxury-highly-pure-swedish-vodka-2/

Tillverkningen 

DQ vodka tillverkas i Malmköping i ett destilleri som har modern teknik som gör att vodkan får en fin och len finish. För tillverkningen använder man endast den finaste sortens vete. Det vill säga det svenska vintervetet. Vintervetet får sin näring från nordens stränga och kyliga klimat. Och det sägs att vintervetet får en extra touch från det magiska norrskenet. Malmköpings vatten är så rent att det är en statligt kontrollerad vattenskyddsområde där inga industriella aktiviteter får förekomma. Vattenreservoaren var en välbevarad hemlighet tills det blev känt att DQ Vodka använder det för sin premiumvodka. Malmköpings buteljeringsplats är också den enda som har fått tillåtelse att ha sin tillverkning nära det skyddade vattnet.

Smaken

Ljuv och len, precis som en premiumvodka ska smaka. Den är så mjuk att den går bra att dricka precis som den är i vanlig rumstemperatur. Annars kan man självklart dricka den “on the rocks” eller göra festliga drinkar. Drycken kostar 599 kr på Systembolaget.

/Anja

 

Previous post

Next post