De beste burger van Stockholm!(?)

Burgers zijn hip, heel hip zelfs. De ene na de andere trendy burgerketen wordt uit de grond gestampt en het internet staat vol met lijstjes over de “beste burger”. Nou ben ik zelf geen groot liefhebber van fast food en eet ik dus weinig burgers, maar op zijn tijd vind ook ik het wel eens lekker. Vooral de trend van de “gourmet burger” staat mij wel aan. Gourmet burgers zijn speciale versies van de gewone hamburger, bijvoorbeeld met avocado, een chutney of in bijvoorbeeld aziatische stijl.

Ik was deze week op bezoek bij Barrels, een burgertent in Gamla Stan. Een populaire plek want het terras zat bijna helemaal vol. Niet zo gek ook op een zonnige dag in Stockholm, dan vind je bijna geen plekje meer. Gelukkig lukte het mij en een vriend alsnog om een plaatsje te bemachtigen en bestelden wij een burger met bijgerecht (friet, salade, etc.) en een biertje. De sfeer bij Barrels is zeker heel gezellig en het personeel was buitengewoon vriendelijk, dat maakt dus voor een fijne avond. En toen kwam de burger…. En die was echt heel lekker!

Barrels Burgers

Een (beetje bewogen) foto van het terras.

Zeker een van de betere burgers die ik ooit in mijn leven heb gegeten en mijn tafelgenoot stond er zelfs op dat dit toch wel de beste was van Stockholm.  De “sides” waren ook erg lekker. Zoete aardappel frietjes blijven een goede keus als je het mij vraagt.

Burgers and beer

Mijn bestelling.

Voor een goede burger en een gezellige avond kan ik Barrels zeker aanraden, maar het is geen goedkoop uitje. De burgers zijn fantastisch, maar je betaalt er ook een stuk meer voor en de bijgerechten zijn niet inbegrepen. Kijk vooral ook eens op het menu, het geeft ook goede inspiratie voor een avondje thuis barbequen.

Al met al een goede keus voor als je van fast food houdt, maar op zoek bent naar meer!

Previous post

Next post