Chocomania – lyxig chokladfika

Idag strövade jag runt i Mall Of Scandinavia som är ett gigantiskt köpcenter som ligger i Solna, nära där jag bor. Chocomania är ett riktigt härligt café som jag testade idag under min lilla shoppingtur.

Café Chocomania

Café Chocomania

D4A_7630

De erbjuder vackra färska frukter att doppa i en speciell belgisk chokladfondue och mycket mer med fokus på choklad. Chocomania har specialiserat sig på belgiska våfflor med olika läckra tillbehör. Man kan välja mellan en lyxig våffla med färska jordgubbar, hemgjord glass, grädde och chokladsås eller våffla med banan, eller till exempel marshmallows. Jag testade lyxvarianten med jordgubbar och jag kan erkänna att den gick åt i ett nafs, så pass god var den. De belgiska våfflorna är tillagade efter ett 200 år gammalt recept som också är en familjehemlighet. Den smälta chokladen är av god kvalitet och uppläggningen är vacker att titta på.

Chocomania

Lyxvåffla på Chocomania

Lyxvåffla

Lyxvåffla

Det finns mycket mer smarriga grejer än våfflor. Fruktspett doppade i choklad till exempel. Man kan också beställa chokladfondue med dopp i form av jordgubbar, brownies, bananer eller marshmallows.

Fruktspett

Lyxfika på Chocomania

Jag valde färska jordgubbar, brownies och vit choklad. Det riktigt smälte i munnen. Jag vill komma tillbaka och äta på Chocomania igen och återigen. Tur att jag bor nära Mall of Scandinavia.

Chocomania

Menyn på Chocomania

Chocomania säljer även vanliga maträtter som till exempel lasagne, smörgåsar och sallad. En annan rolig grej som jag såg att de sålde var “freakshakes” ni vet såna där tokiga milkshakes med extra allt som syns allt oftare på sociala medier. Jag tror faktiskt inte att jag skulle orka äta upp en sån milkshake men kul ändå att det finns. De har ett flertal olika glassorter med frestande namn som de har tillverkat själva:

Glassorterna:

Jag älskar italiensk glass så i sommar kommer jag nog testa alla sorter. Mest sugen är jag dock på Cherry Mania därför att jag älskar allt som har med körsbär att göra.

Jag kan verkligen rekommendera ett besök!

/Anja

Foto: Julia Dansarie

Previous post

Next post