Business Bloggers Event 2016

Hej!

Jag var på det inspirerande Business Bloggers Event 2016.

bloggevent

Jag på bloggevent

Hela dagen var fylld med föreläsningar och tips på hur man kan blogga bättre, SEO och sociala medier. Vi som kom på det senare eventet för VIP-bloggare bjöds på smarriga mackor och godis.

Business bloggers

Business Bloggers

Jag fick mycket bra tips, till exempel att använda Google trends för att kolla vilka sökord som är poppis. Och jag blev påmind om hur viktigt det är att tänka på vad ni läsare vill läsa om.

bloggers

Föreläsning på Better Bloggers

 

En sak som de verkligen lyckades banka in är att trovärdigheten är det viktigaste vi bloggare har gentemot våra läsare. Vi ska alltid vara transparenta och ärliga i vår kommunikation till er. Bloggentreprenören Linda Hörnfeldt föreläste om just det. Hon har skapat nätverket Better Bloggers som samlar bloggare, och information om hur vi ska agera som ett team. Dessutom gör hon en riktigt bra podcast som behandlar allt som bloggare kan undra.

Sen fick vi färgglatt godis från Jellybelly!

Godis

Godis för bloggare

 

Business Bloggers event anordnas av Anna Nilsson som är bloggstrateg och skribent samt Martina Wipa som är webbdesigner och webbredaktör.

Poratbla och staplingsbara högatalare är vad märket Aifi tillverkar. (Coolt!) De var på plats och berättade om konceptet crowdfunding för de som vill starta upp ett företag, men som inte har eller vill låna cash. Jag kan erkänna att jag inte har någon idè alls just nu för ett eget företag så det är inget jag kommer att använda mig av. Men jag tycker verkligen att fler ska våga prova, de som har något att komma med!

Annika Thorberg talade om Linkedin och hur viktigt det är att sköta den, om man vill hålla sig ajour med företagsvärlden. Man skulle lägga en kvart om dagen för att sköta sin Linkedin menar hon. Jag ska lägga det på minnet och inkludera Linkedin mer i min vardag och som en del av mina sociala medie-vanor.

Tack för ett jättebra inspirations-event!

/Anja

Previous post

Next post