Brunch på Siggesta gård

Hej!

Vi besökte Siggesta gård och åt härlig söndagsbrunch med blogg-gänget från Viewstockholm. Brunchen är hemlagad och mestadels gjord på råvaror från deras egna gård.

Siggesta gård odlar grönsaker, frukter och bär på gården. De har vackra höns som producerar ägg, de har ulliga alpackor och roliga hästar. Maten var i alla fall riktigt god och smakrik. Det fanns allt möjligt! Kycklingklubbor,bacon, chiligryta, pocherade ägg, lax, majsbröd och massor av härliga såser och röror. Brunchen avslutades med söt chokladmousse, pannkakor och smulpaj med röda bär. Till kaffet smakade det bra med en liten chokladtryffel också. Brunchen kostar 325 kr per person. Men observera att dryck inte ingår i priset. Om man vill ha lite lättare mat så kan man äta smårätter och fika i delin istället.

brunch

Siggesta gård brunch

Brunch med smårätter

Brunch på Siggesta

 

chokladmousse

Dessert på Siggesta

Efter brunchen fick vi en trevlig guidad tur på gården och se hur själva hotellets delar ser ut. Det är riktigt mysigt inrett i alla rum. Det är typisk skandinavisk stil, det vill säga minimalistisk och avskalade linjer. Färgskalan går i grått, vitt och svart. Doften i alla rum är underbar av varmt trä, precis som det doftar ute på vilket svenskt landställe som helst. Alla rum är olika designade. Vissa är familjerum där det till exempel går en trappa upp till ett extra rum med säng. I vissa hus så finns det sällskapsrum som passar bra om man är ett större gäng, till exempel familjen, vänner, jobbresa. I de rummen kan man dricka the eller vin tillsammans. En weekend på Siggesta gård, med övernattning kostar från 850 kr per person, och då ingår också frukost.

hotellrum

Siggesta gård hotellrum

dekoration

Detalj på Siggesta Gård

Det är också större sällskap som bokar typ hela Siggesta Gård med alla hus. Det kan vara bröllop där man vill att gästerna sover över. Men det kan också vara företag som har konferens. Ett snyggt och mysigt konferensrum ser ni exempel på nedan.

siggesta

Konferens at Siggesta

Förutom att det finns restaurang, cafe och hotell på Siggesta, så finns det en stor eventyta med scen. Det är bra om man har ett stort bröllop och en artist eller ett band ska uppträda. Det kan som ni förstår också passa för företagsvevent. Själva lokalen är cool och mysig då en är i en stor lada. I wanna have a party here :D!

Siggesta event lokal

Siggesta event lokal

Sist men inte minst fikade vi i loungen. Det var klassisk svensk fika med kaffe, kanelbullar, chokladbollar och brownie.

Svensk fika

Svenskt fika på Siggesta

Här finns bokningsinformation, telefonnummer och address till:

SIGGESTA GÅRD AB
139 90 Värmdö
Växel: 08-562 80 100
Boka: 08-562 80 120
E-post: boka@siggestagard.se

/Anja

 

 

 

 

Previous post

Next post