Bli vacker på Belle Dame

Belle Dame är ett relativt nytt koncept där skönhet blir vad du gör det till. Det är en salong med fokus på högpigmenterad makeup och ett DIY, Do It Yourself-koncept. Jag var inbjuden till 1-års jubileum av Belle Dame som ligger på Södermalm i Stockholm. Den duktiga entreprenören Suzanne Jouda har startat hela konceptet efter att ha bott i USA och inspirerats av deras olika salonger. Konceptet är att man betalar en summa på cirka 200 kronor och då får man en timme att sminka sig och använda alla produkter som Belle Dame har.

Makeup

Sminkbord på Belle Dame

Produkterna på Belle Dame

Det finns foundation i creme eller puderform, tunn eller heltäckande beroende på vad du föredrar. Det finns ögonskuggor i alla färger man kan tänka sig och lite till i sortimentet på Belle Dame. Rouge, konturing och highlights finns också likväl som läppstift och läppglans.

Min kompis Iman testar make up

Min kompis Iman testar make up

Jag testade att göra en hel sminkning på mig själv och blev nöjd med resultatet. Det var lätt att måla och det var ett starkt pigment som passar perfekt när man ska ut på fest. Man kan också köpa produkterna, så hittar du något du verkligen gillar är det perfekt. Dessutom får man en liten mini-mascara på köpet. Den var också förvåningsvärt bra för att vara i miniformat. Gav långa och fylliga fransar med ett snabbt svep.

Vackra ögonskuggor

Vackra ögonskuggor

Konceptet på Belle Dame

Det går som sagt till så att man bokar en tid och får då slå sig ner vid ett sminkbord fyllt till bredden med produkter för 200 kr. Du får sedan låna ett set med rena penslar och sen är det bara att sätta igång. För den som vill kan man också få tips och rådgivning av de erfarna makeupartisterna.

Få hjälp av make up artister

Få hjälp av make up artister

För den som vill bli sminkad helt kan man boka en tid med en makeupartist. Det som också kan vara roligt är att boka hela salongen för en grupp, till exempel för en möhippa, eller en girls night out.

Läs mer vad vi skrivit om Belle Dame här: https://viewstockholm.com/sv/belle-dame/

Text: Anja

Fotograf: Alma @ Studio Emma Svensson

Mer info: http://www.belledame.se 

 

Previous post

Next post