Bilal och Haibats bröllop i Stockholm

Det är sommar och därför bröllopssäsong i Stockholm. Bröllop i Stockholm kan firas på många olika sätt. Jag var gäst på min vän Imans brors Bilal och hans fru Haibats bröllop ute på festlokalen Sholeh i Stockholm. Dit kom över 400 gäster och alla var otroligt fint klädda.

Bilal och Haibat bröllop

Det var mycket glitter, färg, långklänningar och chic glamour. Blommorna, Haibats vackra brudbukett och Bilals cortege kommer från företaget Vackra Bröllop. Lokalen var fantastiskt vackert dekorerad av dekorföretaget Theoochjag. De gjorde bland annat en häftig photobooth där gäster kunde ta roliga bilder och selfies. Theoochjag gjorde även en speciell barnhörna där festens alla barn fick leka och känna sig som prinsar och prinsessor.

Festen var rolig, det bjöds på massor av god mat. Den alkoholfria drycken kom från Richard Juhlin. Det var en DJ som spelade musik hela tiden, både under middagen och under festen. Det dansades konstant och det hände saker hela tiden. Det var ett bröllop med mycket action och glädje.

Den vackra bröllopstårtan kom från Någontinglitet. Allting förevigades av den härliga bröllopsfotografen Lina Segelsbo som man kan hitta på Instagram @bylinasegeslbo. Jag och Iman hade på oss fantastiska långklänningar från festbutiken Youmefashion. Jag en röd och Iman en med strass. Brudgummen hade en kostym från kostymspecialsiten Suitopia. De söta brudnäbbarna hade klänningar från Floralin på NK.

Bilal och Haibat bröllopstårta

Vi tror att bröllopsintresserade kommer att boka in lite mer överraskande moment under sina bröllop under de kommande åren. Efter att ha blivit insatt i ämnet bröllop så har jag jämfört Sverige med andra länder som till exempel USA och Australien och sett att “more is more”. I Sverige är vi för det mesta minimalistiska och vill helst inte ha påkostade bröllop.

Men kikar vi på företagen som poppat upp på senare år som mer och mer nischar in sig på olika teman inför brudtärnehippa, möhippor, bachelorpartyn och inför bröllop så ser man även en ökad efterfrågan efter att fokusera mer på detaljer. Några exempel är photo booths, dekorerad barnhörna, eldshow, Mirror Man Led show, personliga dansuppvisningar av brudgummen och hans vänner och vice versa av bruden och hennes vänner.

Bröllopshow

OnePerfectSong erbjuder en personlig låt, vars text har skrivits av bruden till brudgummen eller av brudgummen till bruden. Imans bror, till exempel, skrev en låt till sin fru om hur de träffades. När Bruden Haibat fick höra låten som Bilal, brudgummen, skrivit personligen till henne och som spelades upp av en DJ blev det en känslosam vals där många ögon tårades. Film på ögonblicket finns på Imans instagramfeed @imanaldebe under ämnet “Wedding”. Tack OnePerfectSong för att ni gav brudparet och bröllopsgästerna ett minne de sent kommer glömma.

Vi gjorde mycket förberedelser inför bröllopet också.

– Mina läppar, kinder och haka gjorde jag hos Forma Vita på Söder. Min sjuksköterska som gör fillersbehandlingar på mig heter Fanny och är så himla fin och grym på det hon gör, säger Iman Al Debe och lägger till:

– Jag testade även Tear trough under mina ögon för att se piggare ut, naturligt. Det som är unikt med skönhetskliniken Forma Vita, är att de är ute efter ett naturligt utseende. De är inte ute efter pengar, utan de är ute efter at ge sina kunder ett så bra resultat som möjligt.

Bröllop Stockholm

Vi gjorde tidigare en grym Dermapen4 behandling hos Operakliniken, kan starkt rekommenderas från både mig och Iman. Vi gjorde också lyxiga ansiktsbehandlingar två dagar innan bröllopet hos Qvisi Skincare som också har lyxiga märket Amelie Soie som tillverkar hårband, sidenlakan och massa annat spännande av lyxig mullbärssilk. Våra fransar vårdades av @Lashesbyrosita som gjorde Lashlift på oss. Och för att få till en mystisk look använde vi oss av lösögonfransar av Sweedlashes X Ida Ekman, spraytan gjorde vi hos Salong Tigerfeldt. Linser, Natural Gray, som Iman hade på sig kommer ifrån @Facelooxsweden. Jag lockade håret själv med Auto Curler från Philips.

Efter bröllopet så skickades brudbuketten till ett företag som heter Forgetmenot. De använder blommor och blad från brudbuketten och gjuter dem i glas. Vi valde två runda stora ljuslyktor och en stor vas. På Imans instastory “Wedding” kan ni se videon på slutresultatet @imanaldebe.

Anja och Alexander

Ska man på bröllop i Stockholm eller önskar som många brudpar att sova på hotell så rekommenderar jag Hotel Diplomat, de har fantastiska rum och en vacker utsikt över vattnet, så himla romantiskt. Att vakna upp dagen efter och ta en espresso på balkongen med utsikten över vattnet på Strandvägen i Östermalm är bara WOW.

/Anja

Fotograf: Lina Segelsbo


Anja Akenzie

Previous post

Next post