Bloggkonferensen BBCON16

Hej!

I lördags gick årets största (och enda) professionella bloggkonferens BBCON16 av stapeln på Hilton Hotell, Slussen. BBCON16 arrangerades av Linda Hörnfeltdt som startade Better Bloggers.  Jag var utmattad av långvarig stress, och var dessutom bakis för ovanlighetens skull, när jag stapplade in på konferensen kl 09.00 på lördagen. Min trötthet försvann med en kopp kaffe och en kickstart till föreläsning som hette “You are the modern bonfire” av Carl-Christian Dyrssen (VD på BeOn Sverige). Han pratade om hur viktigt det är med bra innehåll (content) och visade en video på hur marknadsföring kan se ut på ett coolt sätt i modern tid, sök #changedestiny på instagram eller kolla changedestiny filmerna på youtube här om ni vill se hur det kan vara.

Frukost på Hotell Hilton

Frukost på Hilton, Slussen

Fotokredd: Linda Höök och Better Bloggers

Dagen fortsatte i lika högt, men inspirerande tempo där Linda Hörnfeldt intervjuade bloggaren Sandra Beijer och Kia Agerhem (Marknadschef på Metro Mode). Johan Svensson på Bulls fick oss att skratta med sina roliga TopGun memes, men vi fick också med oss 5 skäl varför bloggare är viktiga, läs mer på hashtaggen #digitalainsikter och kolla bloggen Explorecurate för tips om den digitala sfären.

BBCON16

Johan Svensson, Bulls

Fotokredd: Carin Davidsson och Better Bloggers.

I pauserna kunde vi fika och mingla med utställare.

Anja Nilsson BBCON16

Jag på BBCON16

Elsa Marie Axelsson, Bloggare

Mingel på BBCON16

Fotokredd: Lisa Höök och Better Bloggers

Bland annat visade Adobe hur man kunde jobba med deras program. Ja, jag har via journalistiken lärt mig the “basics” of Adobes program Indesign, Photoshop, Premiere och Audition. Det är alla roliga program att jobba i. Nu blir det ännu bättre eftersom de har gjort vissa komplement appar till mobiler och plattor så att man inte alltid är låst vid datorn för att kunna redigera som de kallar Creative Cloud.

Anna Rose från Adobe

BBCON16, Anna Rose från Adobe

En annan talare som drog stora applåder var Clara Lidström (Underbara Clara) som tillsammans med medieforskaren AnnaKarin Nyberg pratade om kvinnligt digitalt entreprenörskap, näthat och hur forskningen ser på saken. AnnaKarin Nyberg har skrivit flera böcker i ämnet digitalt entreprenörksap som jag definitivt vill läsa. Jag älskar både böcker och internet så kombinationen av dessa två är perfekt.

BBCON16

Underbara Clara, Lalinda och Annakarin Nyberg på scen på BBCON16.

Fotokredd: Lisa Höök och Better Bloggers

Beon Sverige bjöd på lunch i Hotell Hiltons matsal.

Lunch för BBCON16

Hotell Hilton, Stockholm

Lunch på Hilton

Hotell Hilton, Stockholm

Fotokredd: Lisa Höök och Better Bloggers.

Många fler inspirerande tal löpte under dagen och avslutades med en rolig livepodd med bloggarna

Josefin Dahlberg och Vanja Wikström från Modette.

Tack Linda Hörnfeldt för att du anordnade ett riktigt bra event för oss bloggare!

/Anja Nilsson

 

 

 

Previous post

Next post