Avslappnade dygn på Yasuragi Spahotell

Yasuragi Spahotell är en perfekt plats för att koppla av från all vardagsstress. Jag, Iman och Sibel besökte det nyrenoverade och uppgraderade hotellet en kväll i februari. Stillhet, skönhet och harmoni har varit ledord för Yasuragi ändå sen starten 1997. Hotellet har tagit emot och lugnat ner stressade Stockholmare över 20 år och nu 2018 har de byggt om och uppgraderat det Japanska badhuset.

Vi testade den japanska traditionen att tvagas inför för själva badet. Det är en ritual som gör kroppen ren, och sinnet avslappnat. I spadelen kan man bada i kallbad, bubblande kolsyrebad eller i heta vattenkällor. Det finns också ångbastu och vanlig finsk bastu. Den grönblå utsikten mot havet och skogen i Nacka är otroligt rogivande. Man kan ligga i vilorummet och dricka grönt te och äta frukt och njuta av lugnet. I alla relaxytor runt hotellet råder mobilförbud. Det är för att man ska kunna koppla av helt under sin vistelse. För ultimat lyx finns sviten Ryokan Hanare. I Ryokan Hanare finns en varm vattenkälla och en bastu för god relax i enskildhet. Vi testade att bada där i hetkällan. Vår fina turbaner kommer från Happy Turbans.

Ryokan Harare

Ryokan Harare svit på Yasuragi

Suite på Yasuragi

Ryokan Hanare

Långbord i sviten

Långbord i sviten

Yasuragi

Viloplats

Sviten Ryokan Hanare har förutom en enskild spaavdelning, stora, luftiga ytor och en jättebalkong. När man checkar in på Yasuragi får man en fin yukata (en morgonrock i bomull) som man ska ha på sig under hela vistelsen. Vare sig man är i det japanska badhuset eller i restaurangen ska man ha yukatan ha på sig. Förutom yukatan får man också en snygg svart baddräkt att använda.

Läs mer om Yasuragi: https://viewstockholm.com/4255/

Badrock

Snygg badrock

Vi åt en god trerätters middag i hotellets a la carte restaurang. Det är en färdig meny där man väljer mellan tre olika förrätter, tre olika varmrätter och tre olika desserter.

Yasuragi

Varmrätter

Dessert

Dessert på restaurangen

Till maten finns en matchande vinmeny. Förutom a la carte i den restaurangen kan man äta en helvegansk rawfoodmeny på nyöppnade Saishoko. Saishoko betyder ordagrant grönsaksätare på japanska.  Vi hann inte testa något därifrån, men jag kan tänka mig att det är riktigt bra för alla som är intresserade av rawfood. Vistelsen var helt underbar, jag tycker att hela hotellet verkligen har blivit riktigt snyggt och stilfullt i och med nyrenoveringen. Jag kan varmt rekommendera en helg här. Nästa gång vill jag testa någon av alla yoga eller meditationsklasser också.

/Anja

 

Previous post

Next post