Att åka specialkryssning med Viking Line

Hej!

Jag gillar att åka på kryssning för att det är så spännade. Speciellt om det är en specialkryssning då det är ett visst tema. Jag läste nyligen att Viking Line kommer satsa stort på just specialkryssningar i år.

– Vi ser ett ökat intresse från företag och organisationer att chartra hela Viking Cinderella för en kortare eller längre period. Det motsvaras bland privatresenärerna av att allt fler lockas av våra special- och temakryssningar med inriktning på till exempel mat, träning, klassisk musik och exklusiva drycker. Trenden är helt enkelt att man vill umgås med likasinnade i en trivsam miljö i världens vackraste skärgård, säger Tapani Kauhanen, marknadsdirektör och vd för Viking Line Skandinavien i ett pressmeddelande.

Därför tänkte jag passa på att berätta om ett härligt minne från förra året. Jag åkte på en jätterolig specialkryssning med bloggaren Mona som har bloggen Monas Universum.

Monas universum

Jag och bloggaren Mona på Vikingline

Det var en specialkryssning där Mona i samarbete med Viking Line bjöd in sina läsare till ett fullspäckat dygn ombord på fartyget Cinderella. Jag tog med mig min vän och svägerska Frida på resan för vi tycker båda om att kryssa.

ETT DYGN OMBORD

Först bjöds vi på välkomstdrink och skålade tillsammans så att vi kunde lära känna varandra mer. Det var roligt att lära känna nya människor, speciellt då alla hade en anknytning till varandra eftersom vi gillar Monas blogg.

Vi åt en god middag tillsammans, jag, Frida, Yvonne Ryding och och Yvonnes vännina samt pressansvariga Eleonora. Det skålades och var en allmänt festlig stämning runt bordet. Vi började med förrätten som var en läcker löjrom med lite rostat bröd.

Löjrom på Viking Line

Löjrom på Viking Line

Därefter fick en delikat gratinerad hummer bli varmrätt tillsammans med ett glas vitt Chablis som den duktiga servitören tipsade om. Maten var supergod och läcker på grund av dess utsökta detaljer. Några andra som åt kött, drack rödvin istället i och med att det passar bättre till.

Trevlig middag på Viking line

Trevlig middag på Viking line

Gratinerad hummer

Gratinerad hummer

Trots att vi var mätta och nöjda högg vi in på dessertbordet som var en buffé av läckerheter.

Dessertbuffé

Dessertbuffé

Superstjärnan Loreen uppträdde i showbaren Étage och hon bjöd på sin stora hit “Euphoria” inte mindre än två gånger på raken. Publiken vrålade av glädje.

Sen var vi “gamlingar”, det vill säga jag och Frida utmattade. Så vi gick och la oss efter showen. Morgonen därpå åt jag och Frida en härlig deluxefrukost i restaurangen Seaview. Där bjuds det på en vacker utsikt. Vi fick också ett varsitt glas bubbel till frukosten. Lyxigt!

Seaview

Seaview restaurant Viking Line

Efter frukosten begav vi oss till taxfreen som hade öppet bara för oss läsare under en timme för att vi skulle få lite lyx. Jag köpte lite bubbel som alltid är bra att ha på kylning, medan Frida passade på att köpa en parfym som hon ville ha. Hon valde den nya Gucci Bamboo, som är en frisk och lyxig doft. Efter shoppingen fick vi slå oss ner i konferenssalen och lyssna på när skönhetsdrottningen Yvonne Ryding berättade om sin historia inom skönhetsbranschen, vilket var inspirerande.

Yvonne Ryding och jag

Yvonne Ryding och jag

Hudterapeuten Lena Engman bjöd på en rolig hudvårdsföreläsning och vi skrattade massor. Mediet Christina Rosenberg drog en seans som var väldigt uppskattad hos publiken. Vi fick också presentation av alla som jobbade med den här specialkryssningen.

Föreläsare på kryssningen

Föreläsare på kryssningen

Innan vi gick hem fick vi alla en fin liten rosa goodiebag med godis och olika skönhetsprodukter.

Jag vill tacka för en fin resa till Mona och Viking Line!

Mer info om Viking Line och deras specialkryssningar hittar du här:

Specialresor Viking Line

/Anja

Previous post

Next post