Anja och Alex bröllop i Stockholm 2019

Jag har gift mig i mitt vackra Stockholm. Alex friade till mig i Berlin i augusti 2018 och redan där och då började vi planera för vårt bröllop som skulle gå av stapeln ett år senare.

Jag frossade i bröllopstidningar, bröllopspoddar och tv-program om bröllop för att bena ut hur man planerar och vad vi ville ha. Vi tittade på många olika lokaler och kyrkor runt om i Stockholm. Vi var ense om att vi ville gifta oss i kyrka och ha en efterföljande fest i vår egen stad, helst nära hemmet och gärna med någon anknytning till vår livsstil. Valet föll på vackra Ulriksdals slottskapell där vi hade vår vigsel.

Anja och Alex bröllop i Ulriksdals slottskapell

Valet av lokal för bröllopsfesten föll på The Winery Hotel i Solna. Hotellet har egen vinproduktion och är modernt, nytt, urbant Lifestyle hotell som ligger nära där vi bor. Vi checkade in på hotellet redan på fredagen i en av deras fyra deluxerum. En del av våra gäster valde att göra detsamma. Otroligt mysigt!

Innan bröllopet gjorde jag en ansiktsbehandling hos fina Ghazal på salongen Frisörriket i Sollentuna. På Instagram hittar man de olika behandlingarna på @skonhetsturen.

Jag gjorde en klassisk pedikyr och manikyr passande för en brud hos bästa Luisa på Beauty and Nails, hon är extremt duktig på medicinsk pedikyr och olika typer av skönhetsbehandlingar för ansiktet. Jag gjorde gellack som höll otroligt bra, en neutral färg som passade till brudkläderna, men som också höll hela smekmånaden och även ett tag därefter. Det är helt klart det bästa gellack jag har testat. Jag kan varmt rekommendera att besök hos Luisa till alla. Ni hittar henne på Instagram på @beautyandnailsbyluisa.

På själva bröllopsdagen kom makeup och hårstylisten Meysy från Bride Stockholm, @bridestockholm, och sminkade mig och stylade mitt hår i sviten. Vi hade några timmar helt ensamma med tystnad och lugn, så skönt. Hon sminkade mig med bland annat ögonskuggspaletten Lila från Natasha Denona Lila Palette. Det var så praktiskt och fantastiskt att kunna boka en grym hårstylist och make up artist till sin bröllopsdag, sådana är sällsynta.

Anja och Alex bröllop makeup

Rummet på Winery Hotel hade en mysig och modern inredning. I sviten samlades till sist alla mina brudtärnor, Rebecka, Iman Al Debe, Valeriia och vår vän Natali Fikas som bara några veckor efter också gifte sig. Iman, och min då blivande man Alex och hans bestman Peter hämtade brudbuketten och tärnbuketterna från Vackra Bröllop; Sundbybergs blomsterhandel, @vackrabrollop.se. Vi beställde även brudbukett från dem till Imans brors fru till deras bröllopsdag så det var bara självklart val att vi skulle beställa brudbuketten och tärnbuketterna från dem igen. Denna gång var buketterna mer somriga och gick i en vacker persikefärgad droppform som är så modern just nu och det passade säsongen perfekt!

Vi beställde även världens Godaste Cupcakes från Någontinglitet. Jag drömmer om dem fortfarande. De var både ett blickfång i bröllopsdekoren och hade underbart goda smaker. Vi beställde en laktosfri designad tårta på Imans brors bröllop från Någontinglitet och det var bara självklart att vi även skulle beställa laktosfria cupcakes från @nagontinglitet. Handmålade Cupcakes bakade med ren kärlek.

Iman har designat och handsytt min vackra brudslöja av Iman Aldebe Haute Couture, info@imanaldebe.com. Min underbara brudklänning och tärnornas fantastiska tärnklänningar kommer från en nyöppnad butik i Skanstull i Stockholm som heter Youmefashion på Ringvägen 80 Stockholm. Ni hittar även dem här på Instagram: @youmefashion.

Brudklänning

Eftersom min brudklänning vägde ett antal kilo och hade långt släp med många lager så bytte jag till en annan bröllopsklänning som jag gjorde entré med på middagen och hade på mig under hela kvällen, den vackra brudklänningen hittar ni hos Bubbleroom.

DJ Vinci Brian överraskade mina gäster med het partymusik när vi öppnade upp festrummet efter middagen och alla släppte loss på dansgolvet. Ni kan boka honom på vincibrian.com eller på Instagram, @vincibrian.

Under första dansen överraskade jag min man Alex med en nyskriven låt om hur vi träffades, “Vi för alltid”, som företaget One Perfect Song sjöng in, spelade in och hade musik till. Ett roligt tips på bröllopsgåva till sin blivande man eller fru, det är en vacker personlig låt som man kan lyssna på år efter år och minnas bröllopet. Vi valde ju att ha den på dansen där jag överraskade honom, men man kan också självklart skriva den tillsammans och göra det som en gemensam aktivitet under bröllopsplanerandet.

Efter bröllopet reste vi på smekmånad till Thailand där vi åkte runt i Bangkok, Pattaya och Hua Hin. När vi kom hem väntade ett paket med vackra ljushållare, en vacker vas och en berlock och ett armband gjorde av min egen brudbukett. Det är det nya företaget forget me not som drivs av floristen Sofia som gör fantastiska saker av just bröllopsbuketter. Det går till så att man skickar buketten till Sofia och i beställningen på nätet väljer man vilka saker man vill att hon ska tillverka av ens blommor och då får man verkligen ett minne för livet. Se mer av forget me not på Instagram.

forget me not bröllopsbukett

Jag vill tacka alla som har hjälpt till och eller varit närvarande på ett eller annat sätt under mitt och Alex bröllop 2019!

/Anja Akenzie


Avatar
Latest posts by Anja Akenzie (see all)

Previous post

Next post