Afternoon tea på Lady Hamilton

Afternoon tea är alltid ett mysigt sätt att umgås med sina vänner. Kombinationen av hett te, lyxiga små bakverk och pikanta små delikatesser och nybakade scones gör vem som helst glad. På Lady Hamilton, Collector´s Hotel  i gamla stan i Stockholm serveras det afternoon tea på lördagar och söndagar. Det serveras varje år mellan Oktober månad fram till påsk. Jag gick dit med mina vänner Iman, Rana och Kristina en höstig söndagsförmiddag. Vi fick ett fint litet fönsterbord och kunde se ut mot gatan där turister ständigt passerade förbi. Många turister kollade in och fotade oss när vi satt där för vi hade två vackra kakfat som var uppdelade i tre våningar. Och på dessa kakfat stod det alla möjliga sorters färgglada läckerheter.

Kakor

Afternoon tea på Lady Hamilton hotel

Det funkar så att man hämtar allt själv från te till kakor och små gurksmörgåsar och scones med olika sorters tillbehör. Man kan alltså äta hur mycket man vill. Det finns massor av tesorter att välja mellan, flera olika svarta te, man kan kombinera också eller kanske välja ett friskt grönt te. Vi beställde också till ett varsitt glas champagne. Det är fint att få lite extra bubbel att mysa med.

Läs mer om Collector´s Hotels: https://viewstockholm.com/sv/the-collectors-hotels/

Kakor

Jag står framför kakorna som man kan plocka hur mycket man vill.

Vi turades om att gå och hämta. Morotskakorna var riktigt goda. Man ska inte heller missa ett glas med pannacotta och blåbär. Allt som serveras är hembakt i ledning av den afternoon tea-ansvariga Anna-Karin Nyman.

Afternoon tea

Närmare bild på kakorna

Det finns 1 sittning varje lördag och söndag klockan 14.00.

Man kan ringa 08-506 401 04 för att boka bord. Det kostar 279 kronor per person. Man kan också beställa till ett glas champagne med sin Afternoon tea-bokning för 369 per person. Det är också populärt att köpa detta paket som ett presentkort. Se följande länk för köp: https://online.bookvisit.com/giftcard/list?channelId=fe8040cc-979b-41af-b4f4-116c1a042d4c

Utöver det så är det mysigt att ta en promenad runt i gamla stan innan eller efter man ätit. Lady Hamilton ligger mitt i Gamla stan så det är nära till slottet och alla andra historiska sevärdheter.

Hotel

Lady Hamilton Hotel är så fint

Kuriosa: Den vackra galjonsfiguren i receptionen föreställer den riktiga Lady Hamilton, som var älskarinna till Lord Nelson (som också är namnet på ett annat hotell i närheten som tillhör den familjeägda kedjan Collector´s Hotel.) Ett tips är också att bo på hotellet Lady Hamilton, det är ett mysigt och romantiskt hotell med mycket vackra detaljer. Boka hotellrum här: https://www.thecollectorshotels.se/lady-hamilton/rum/

/Anja

Hemsida och information: https://www.thecollectorshotels.se/lady-hamilton/kvarter/afternoon-tea/

 

Previous post

Next post