A Fika Favourite

Ik heb lang getwijfeld, wat wordt mijn eerste post op dit blog? Ik ben van plan om al mijn nieuwe ervaringen in Stockholm hier te delen, maar waar begin ik? Maar natuurlijk, bij een gouwe ouwe! Eén van mijn favoriete plekjes in Stockholm is namelijk Vete-Katten. Dit café staat al jaren in mijn top-5 beste ‘fika’ plekjes in het centrum. Het leukste aan Vete-Katten zijn de twee verschillende delen, het oude gedeelte met de krakkemikkige tafeltjes en waar geen enkele stoel er hetzelfde uitziet en het nieuwe gedeelte met strakke, marmeren tafeltjes en luxe kroonluchters.

Je kunt hier verschillende (Zweedse) baksels uitproberen met als uitschieter natuurlijk de prinsesstårta. Lunchen is ook mogelijk en zelfs glutenvrije bezoekers hebben een ruime keuze. Vete-Katten is volgens mij een niet-te-missen ervaring in Stockholm en verdient de eer van een eerste blogpost!

bullar från vete katten
I just couldn’t make up my mind. What should I write about first on this new blog? I really wanted to share a place that I really like. And then it came to me, one of my favorite places is Vete-Katten. I’ve been coming here for years, meeting up with old friends and new ones. And that is exactly the charm of Vete-Katten, one side is old and the other side is brand new. Whether you like a worn table without any matching chairs or if you prefer sleek marble under an impressive chandelier, this place has something for everyone.
vete katten inside

Vete-Katten offers all kinds of Swedish pastry (please try the prinsesstårta), but you can also eat lunch here. Even gluten-free visitors have a wide range of choices. So next time your feet hurt from all the shopping on Drottninggatan, take a (fika) break at Vete-Katten!

Previous post

Next post